2008. március 21., péntek

Roham #06 - Lapszámbemutató



Lelkes, főleg meglepően fiatal érdeklődő jelenlétében került sor az agresszív fantasztikus magazin immáron hatodik lapszámának bemutatójára. Az ingyenesen terjesztett képzőművészeti és irodalmi újság mindenképpen figyelemre méltó - ilyen gyönyörű és igényes lay-out-ja ismereteink szerint egy másik magyar lapnak sincsen. A forma szinte már tökéletesnek nevezhető, fájdalom, hogy a tartalom még sokszor nem képes kitölteni a csodaszép keretet, sem a képregények, sem az irodalmi alkotások esetében... De azért lelkesedésünk és bizodalmunk irányukba töretlen, nem sűrűn akad az ember kezébe ilyen biztató vállalkozás - reméljük idővel a tartalom is fölnő a forma minőségi szintjére! A Roham #06 föllelhető többek között a Sirályban.

2008. március 13., csütörtök

Plazma


Nem, ez nem egy szimpla teltházas este, hanem a KoMa társulat előadása a kávézóban - díszletek és jelmez nélkül létrehozott plazmatévéadás a plazmaagyú plazmavilágról.

Kardos Négyes (Ötösben)




Smarton Trió

Egészen eksztatikus hangulatot teremtett a Trió ezen az estén, mindenki jókedvtől és pozitív energiáktól telítődve távozott a remek koncert után. A legszebb pillanat mégis az volt, mikor az egyik kiállás alatt a közönség spontán éneklésbe kezdett az ismerős dallam hallatán.

2008. március 6., csütörtök

Tükrös zenekar - táncház





Az Almássy tér megszűntével az utóbbi időkben ott megrendezett táncház is otthontalan maradt, aminek mostantól havi rendszerességgel a Sirály a házigazdája. A Tükrös zenekart a műfaj felületes ismerőinek sem kell bemutatni - a műfaj egyik legjobbjai ők, akik lakodalmakon is edzve akár napokig képesek egyhuzamban húzni a talpalávalót. A beat mellett így a magyar népzene is végre otthonra talált a Sirály-pincében.

Grand Hotel Budapest


Beköltözött a beat a Sirály-pincébe - a Dav és az Ama után ezúttal a GHBP segedelmével. Reszelős rock'n'roll-ból lesz itt pillanatok alatt sui-dubi swing és vissza - múltba fordulás helyett viszont nagyon is mai zene ez, minden tekintetben.

Peca