2008. április 30., szerda

Strange Party Orchestra (DK-H)




A Hevesi Nándival (Chakra Hacker, Popivan) és a Nagy Vörös Vérnyúllal kiegészült dán Strange Party Orchestra második alkalommal lépett föl a Madárklubban és most sem okoztak csalódást - a rozsdás, karcos jazzoid muzsika leginkább Tomvécc és a Lounge Lizards zenei világát idézi, ahol a zúzós karamboljazz és a érzelgős giccs a két szélsőséges határpont. Maga az igen elvarázsolt zene pedig még kiegészül a zenekarvezető, a dobos Kíre Elers színpadi akcióival, ami egészen performansz-jelleget ad minden SPO koncertnek. A csapat Kelet-Európa és Balkán turnén vett részt, de sajnos nem válik büszkeségünkre, ismét balkánabbnak bizonyultunk a Balkánnál: a Király utcában éjszaka föltörték a turnébuszukat, amiből elloptak egy rekesz sört (!), plusz egy nagy doboz saját cd-t, amit a zenekar a koncertek után szokott árulni...
Mindenesetre ha valaki megpróbál nektek fillérekért Strange Party cd-t eladni nagytételben, legyetek szívesek vágjátok pofán.
http://www.myspace.com/strangeparty
http://www.strangeparty.net/

2008. április 26., szombat

Egy büfészínész visszaemlékezései - Janklovics Péter

A dumaszínházként meghonosodott stand-up comedy egyszerű, ámde nagyszerű műfaj: egy csóka kiáll és gavarityol, a többiek meg röhögnek. Már ha van min. A közönség ugyanis gyorsan ítél - ha nincs nevetés, a produkció ki van végezve. Így aki nem jó ebben a műfajban, elég gyorsan lekerül (az ezesetben nem is létező) színpadról. A büfészínész mindenesetre csak áll a bárpultnál, az emberek pedig nevetnek, bármeddig dumál.

Ágoston Béla Quartet



Ágoston Béla millió egyéb projekt-je mellett (legújabb alkotása egy komplett, szimfonikus zenekarra komponált dudaverseny, valamint az Ágostones új lemeze) quartetjében is hozza a tőle vártat: minden egyes koncert bővelkedik a meglepetésekben és a váratlan fordulatokban. Ezen az estén sem volt ez másképp - a leleményes stíluskavalkád (jazz, népzene, funk,......) önmagában is izgalmas lenne, de az improvizatív zene még a zenészek számára is pillanatról pillanatra szolgál újdonságokkal, ami hallgatóként meg egészen kivételes élmény.

2008. április 8., kedd

Március 15. - Krétakör






Ilyenre is csak kevés produkció képes: délután kettőkor a kinti ragyogó tavaszi napsütés ellenére rogyásig megtölteni egy büdös pincét, és elégedett, vidám táncikálásra bírni három generációt... Az idei március 15-e is nagyon barátságos családi délutánná kerekedett a Sirályban.

És hogy mit kíván a magyar nemzet 2008-ban? Nem kimerítő alaposságú vizsgálódásunk eredménye: elsősorban nyugalmat és békességet: http://index.hu/video/2008/03/15/mit_kivan_a_magyar_nemzet_5/

2008. április 7., hétfő