2008. június 27., péntek

Kvark


A Kvark EtnoRemix- és Rajfilmzenekarként aposztrofálja magát...
A zenekar az erős népzenei ihletettséget oltja rendkívül ötletesen jazz-es, funk-os groove-ba, ami egyszerre lesz rendkívül jól táncolható, de egyben merengésre is késztető "filmzene". A fiatal banda a nyáron föllép a Sátoros Ünnepen, Monostorapátiban, és a Hanna-Hannán is, Gután.

http://www.myspace.com/kvarkmusic

2008. június 7., szombat

Május 1. - Civilkultnap








Május elseje a munka ünnepe, amit ugye szokás szerint nemdolgozással ül a nép. Mi hagyományteremtő-, illetve hagyományferdítési célzattal a Civil Kultúra Napjának neveztük ki ezt a jeles dátumot. Úgy gondoljuk ugyanis, hogy hamár cakundpakk ilyen elkúrt a politika, a közélet egyetlen kitörési lehetősége az alulról szerveződő civil szervezetek munkájában rejlik.
A Sirályban második alkalommal megrendezett civil dzsemborin bemutatkoztak: a Fauna Egyesület, a Védegylet, a Nagydiófa utcai lakók, a Fair Trade és Tudatos Vásárlók Egyesülete, az Amnesty International, a Pilpul.net, a Társaság a Szabadságjogokért, a Kendermag Egyesület, a Marom Budapest, a Zöld Fiatalok és a Helsinki Bizottság.
Az egyesületek programjai mellett színház-, és táncelőadást is láthatott a jónép, majd az Etnorom és a Zusammen Big Band zenéjére mozogtak a civilderekak.

2008. június 5., csütörtök

Popivan



A fenevad visszatért! Hosszas szünet után, új dobossal kiegészülve újra koncertezik a Popivan! Sőt, 4 új videóklipp is készült, melyek hamarosan a jútúbon is megnézhetőek lesznek + hamarosan megjelenik az új lemez, ami már évek óta várja, hogy végre kiszabaduljon ketrecéből és nekiessen a fületeknek.