2008. december 16., kedd

2008. december 8., hétfő

Kvark


A Kvark nagyon pöpec kis banda - egyedi hangjuk, zenéjük ötletessége és remek hangulata hamar népszerűvé is tette őket. Mostani koncertjük apropója bemutatkozó lemezük, a "Hallóbékák süketeknek" megjelenése volt. A banda ereje teljében van, még első lemezükkel koncerteznek, de máris készítik a következőt - már erről is hallhattunk némi ízelítőt.
A "Hallóbékák süketeknek" 1000 forintos áron kapható a Sirályban!
http://www.myspace.com/kvarkmusic

2008. december 2., kedd

Los Yukas





A spanyol, argentin, mexikói, kubai, chilei és svájci tagokból verbuválódott Los Yukas aztán ért hozzá, hogyan kell jó hangulatot csinálni. Ahogy a húrok közé csaptak rögtön táncra perdült mindenki a teremben, harapni lehetett a jókedvet... Depresszióra gyógyírként ajánljuk a zenekar koncertjein való részvételt; a két órás mosoly- és tánckúra garantáltan rosszkedvelhajtó hatással bír. Az itt jelen levő lelkes, önkéntes antidepresszáns-kúrázók derekasan végigtáncolták a maratoni koncertet, a bandának pedig annyira bejött a budapesti közönség, meg a város, hogy azt eszelték ki, a jövő nyárra ide is költöznek. Úgyhogy úgy tűnik, szerencsére lesz még alkalmunk rá, hogy zenéjükre kúrálódhassunk.
http://www.myspace.com/losyukas

2008. december 1., hétfő

Dzsindzsa feat. Dresch Mihály





A Dzsindzsa - nagy megtiszteltetésünkre - a Sirályon kívül nem nagyon koncertezik másutt és nálunk is mindig változó felállásban. A három alaptag mindig más vendégmuzsikussal érkezik, ezúttal Dresch Mihályt hívták meg maguk mellé, aki úgy tűnik, mostanában egyre többet és egyre szívesebben vendégszerepel különböző fiatal csapatokban. Az ifjú zenészek és a közönség nagy örömére - hiszen szaxofonja és furulyái bármiféle zenében is szólalnak meg, az biztos, hogy ott nagyon izgalmas dolgok fognak történni.

Santa Diver




A Szőnyi András billentyűssel quartet-té bővült Santa Diver napjaink egyik legígéretesebb budapesti zenei formációja: technoid zenei felfogása és lüktetése, a különböző népzenékből és a jazzből hozott dallamvilága és szabadsága olyan egyveleget alkot, ami nem csak, hogy önmagában is gyönyörű zene, de ráadásul nagyon aktuális, ezredfordulós zene is egyben.
http://www.myspace.com/santadiver