2009. február 17., kedd

Szandai Mátyás Quintet


Szandai Mátyás számos formációban alkotott már nagyot bőgősként, eljött végre az ideje, hogy megalakítsa saját csapatát is - Quintetjében Bacsó Kristóf szaxofonozik, Szabó Dániel zongorázik, Czirják Csaba gitározik, és Benkó Ákos dobol.

Szülőszoba 5. - Dresch Mihály és vendégei



Dresch Mihály vendégei voltak:
Tóth Evelin - ének, Kardos Dániel - gitár, Vajdovich Árpád - basszusgitár

Ama - Mikulásbeat



A Mikulás is Amát hallgat! És nem azért, mert régimódi srác, vagy mert szeret nosztalgiázni. Hanem mert ebbe' van a BEAT !

2009. február 6., péntek

Szülőszoba 4. - Sütő Márton & co.

A Szülőszobában az is szép, hogy olyan, mint a berúgás: az emberből önkéntelenül is előbukik (akár meglehetősen bárdolatlan formában) az, amilyen valójában a lelke mélyén.
Ez működik a szabad zenélésben is: megmutatkoznak a mélyben szunnyadó tartalmak, hiszen ilyenkor ösztönszerűen kell, hogy a zenészek reagáljanak az éppen történő és alakuló zenére. Sütő Marciékról például a fene sem gondolta volna, hogy ilyen erősen rocker elkötelezettségűek valójában... Öröm volt hallani, ahogy az alapvetően jazz-es ügyekben tevékenykedő zenészekből kirobban a Metál!

Popivan: Dreamhunting lemezbemutató


A Popivan évtizedes működése alatt eddig mindössze egy lemezt jelentetett meg, de íme, most itt a második! Az Álomvadászat 2008 egyik legerősebb magyar lemezére sikeredett, ennek számait hallhattuk most élőben.
Az élmény hazavihető! Az album Kompakt Lemez formában kapható a Sirályban!