2010. február 20., szombat

Szülőszoba 23. Pálhegyi Máté és vendégei


Improvizációs sorozatunk 23. részében végre sikerült olyan zenészeket is megmozgatni, akik bár nagy kvalitású muzsikusok, de műfaji kötöttségek miatt eddig ritkán jutottak el a rögtönzés lehetőségéig. A klasszikus zene, megkötéseiből fakadóan, nyilvánvalóan kevésbé lehet terepe a folyamat-szerű, szabad, valós időben születő zenei megoldásoknak. A klasszikus zene világából érkező Pálhegyi Máté fuvolista, Kántor Balázs csellista és Csonka Gábor hegedűművész részéről nem tűnt úgy, hogy nagyon idegen volna az improvizálás, vagy nagyon megeröltető lenne számukra. Sőt, a rögtönzésben tapasztaltabb Borbély Mihállyal (szaxofon) és Lukács Petával (gitár) létrejött alkalmi quintet láthatóan rendkívül fesztelen volt és nagyon élvezte a helyzetet. Úgy tűnt, végre olyan dolgok szabadulhattak fel, amiknek eddig kevéssé volt lehetősége a felszínre törni. A végeredmény hallgatóként és valószínűleg résztvevőként is egy hihetetlen izgalmas, bő másfél órás zenei utazás volt.
Videjók hamarosan a jútúbon!

2010. február 19., péntek

Szörprájzparti - az Astoria mellett egy titkos lakásban

A HoppArt Társulat Szörprájzpartija egy kellemesen kaotikus, kissé hosszúra nyújtott lavsztori, 2010 Budapestjének jellegzetes és vicces helyzeteivel, dilemmáival. Sms-szerelem, társ-, és márkahűség, házibuli, megyekmaradok. A színházkritikusok így vélekednek: NOL, szinhaz.blog, szinhaz.net, egyéb info meg itt.

2010. február 3., szerda

Dorota & Drugi Program


Hogy azért szerencsére vannak bomba új zenekarok, annak ékes bizonyítékai a Dorota és a pécsi Drugi Program! Azért egy kicsit mindenki meglepődött, hogy hál'Istennek a rajongótáboruk is egyre népesebb, hiszen a jellemzően későn kimozduló közönség már félidőben gyakorlatilag teljesen megtöltötte a sirálypincét. A zenekarok iránti érdeklődés az idősebb zenészek részéről is erős - a két önálló koncert után a zenekarok egymással és velük is fúzionálva örömzenéltek még hosszasan.