2010. január 31., vasárnap

Jótékonysági árverés


"Karácsonykor a szerkesztőségeket ajándékokkal halmozzák el a cégek, pártok és egyéb intézmények. Újságíróként azonban nem fogadhatunk el ajándékokat tőlük, hiszen munkánk során éppen az ajándékok küldőiről írunk, és a sokszor nagy értéket képviselő küldemények elfogadása azt a látszatot kelthetné, hogy nem kezeljük őket pártatlanul.
Ezért az ajándékokból a Figyelő, az [origo] és a Kreatív a korábbi évekhez hasonlóan idén január elején is jótékonysági árverést rendezett, amelyhez először csatlakozott a Hírszerző is. Az árverésen a szerkesztőségek és a kiadók munkatársai a hozzájuk érkező ajándéktárgyakat megvásárolták." [origo]

Az igen szimpatikus kezdeményezés jótékonysági célt is szolgál: idén 456.400 ft gyűlt össze, amit teljes egészében a hajléktalanokat segítő Menhely Alapítvány kapott meg. Az egyébként rendkívül szórakoztató és kitűnő hangulatú eseményen, amely egy humoros performanszként is működött, hihetetlen mennyiségű apró vacak és értékes csecse-becse is új gazdára lelt. A jótékonysági zsibvásáron volt minden, a hóemberes cukortartótól és barnító krémtől kezdve a fürdőköpenyen át a wellness hétvégéig és az exkluzív, díszdobozos borokig. Részletes beszámolókat és rengeteg fényképet, illetve videótudósítást is találtok a Kreatív online-on és az Emasa.hu-n!

Nincsenek megjegyzések: