2010. január 4., hétfő

W.H. - Shakespeare szonettjei 1609/2009


Végre egy olyan produkció, ami (világ)színvonalához mérten - budapesti viszonylatban - kellő mértékű érdeklődést is kelt! Zsúfolásig megtelt a sirálypince december 17-én, hogy élőben is hallhassa az utóbbi idők egyik komoly művészeti vállalkozását, a 400 éve, 1609-ben megjelent Shakespeare szonettek zenei adaptálását. Sena Dagadu, Márkos Berci, Gryllus Samu és G.Szabó Hunor zenei értelmezésében kavarog az ún. kortárs zene mindenféle jegye és stíluseleme, nagyon izgalmas zenei szövetet alkotva az eredeti nyelven előadott szövegek alá.
A jubileumi évfordulóra megjelent W.H. lemez számunkra azért is nagyon érdekes, mert azt a zenészek ötlete alapján a koncert helyszínén, a Sirály pincéjében rögzítették, és elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy az a 2009-es év egyik legszebben (hanem a legszebben) szóló magyar lemezére sikeredett - amiért külön is kitüntetett figyelmet érdemel.  
A kitűnő koncerthangosításáért meg óriási köszönet illeti Kishonti Istvánt, az Octopus hangmérnök-iskola igazgatóját és brigádját. Hirtelenjében csapott közvéleménykutatásunk szerint sok koncerthallgatónak fület szúrt a ritka szépen megvalósított technikai háttér, ami sok pozitívat hozzátett a remek koncerthez.
Akik lemaradtak az eseményről bepótolhatják, hiszen március 27-én jön az újrázás, addig is a W.H. hanghordozót beszerezhetitek (többek között) a Sirályban. A cédé nem mellesleg a Bly Records debütáló kiadványa is!

Nincsenek megjegyzések: