2010. április 5., hétfő

Yu-Hu Rap







A Yu-Hu Rap Domonkos-Domi István 2008-ban megjelent óriáslélegzetű költeményének zenével kísért változata, nem éppen egy szokványos színházi előadás... Színészek például egyáltalán nincsenek is. Van viszont a nagyon erős szöveg Keszég László előadásában, a folytonosan hullámzó, ívelő verset hangulatában és szerkezetében is remekül alátámasztó zene, plusz a merengős, kissé pszichedelikus vizuális aláfestés.
„Ez a való/ versbe való/ ez a halott/ szemrevaló” - szól a vissza-visszatérő, de mindig variálódó strófa; a valamikori Jugoszláviából elszakadt költő szürreálba hajló realizmussal, kissé rapszodikusan, vidáman és keserűn beszél saját egzisztenciájáról, a hétköznapi valóságról, balkáni történelemélményéről, megmégmiről.
A Pont(y) Műhely előadása után a Yu-Hu Rap zenészei, Márkos Albert, Mezei Szilárd, Hock Ernő és G.Szabó Hunor még egy rögtönzött koncerttel is megörvendeztették az egybegyűlteket.
A következő évadban jön a folytatás, a Yu-Hu Rap második része, amelynek szövege Domonkos-Domi első nagy lélegzetű verse, a Kormányeltörésben lesz!

Nincsenek megjegyzések: